Paul Wouters, even kennismaken

Sinds 2016 werk ik als zelfstandige op het gebied van strategische communicatie, met als specialiteit complexe organisaties als verenigingen. Communicatie gaat daar over draagvlak, overtuiging en gevoeligheden. Beleid, communicatie en strategie komen bij elkaar. Ruim dertig jaar ervaring bij branche-, beroeps- en belangenorganisaties vormt de basis van mijn expertise.
Strategie en uitwerking zijn twee kanten van dezelfde medaille. Ik krijg van anderen terug dat mijn kracht zit in die combinatie.
De uitdaging is de vertaling van complexe materie naar aansprekende uitingen. Zeker, ik ben soms ook kritisch en ga de discussie aan. Omdat ik erin geloof dat een stevige gedachtewisseling leidt tot een beter resultaat. Maar altijd gericht op het zoeken van verbinding.  
Mijn achtergrond:
geboren in 1956 in Eindhoven, studie sociale geografie met verzwaard bijvak economie aan de Radboud Universiteit Nijmegen.
Daarna via militaire dienstplicht bij de marinevoorlichting en enkele maanden bij de nationale omroep, terechtgekomen in de wereld van de belangenbehartigende organisaties. Van brancheverenigingen tot beroepsorganisaties, in industrie, bouw, schoonmaak, transport en gezondheidszorg.

O ja, ik heb ook nog een hobby…

Mensen om mij heen noemen het geen hobby meer. Ze hebben het over afwijking, verslaving of ‘zijn eigenlijke interesse’. Hoe het ook zij: naast het werk in de communicatie houd ik me al tientallen jaren bezig met het bestuderen van de autohistorie en de bedrijven erachter. Deze boeiende bedrijfstak weerspiegelt maatschappelijke ontwikkelingen door de jaren heen. In mijn vrije tijd lees ik er veel over en bezoek automusea en -fabrieken. Verslagen van die reizen zijn samen met achtergrondverhalen te vinden op mijn hobby-website www.reizendoordeautowereld.nl 

Ik wil je graag helpen.